EÜ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ YENİDEN AKREDİTE OLDU

Ege Üniversitesi’nin kuruluÅŸunda yer alan üç fakülteden birisi olan HemÅŸirelik Fakültesi yeniden akredite edildi.

Avrupa ve Türkiye'de lisans düzeyinde hemÅŸirelik eÄŸitiminin baÅŸlatıldığı ilk fakülte olma özelliÄŸini taşıyan Ege Üniversitesi (EÜ) HemÅŸirelik Fakültesi, HemÅŸirelik EÄŸitim Programları DeÄŸerlendirme ve Akreditasyon DerneÄŸi(HEPDAK)  tarafından 30 Eylül 2021 tarihine kadar akredite edildi.

EÜ HemÅŸirelik Fakültesi’nin yeniden akredite edilerek ülkemizin en köklü ve donanımlı bir eÄŸitim kurumu olduÄŸunu tekrar ispatladığını ifade eden   Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “HemÅŸirelik Fakültemiz, HemÅŸirelik EÄŸitimi Akreditasyon Kurulu tarafından deÄŸerlendirilerek tekrar akredite edildi. Bu önemli baÅŸarının elde edilmesinde emeÄŸi geçen fakültemizin Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Åženuzun Aykar baÅŸta olmak üzere tüm personelimizi kutluyorum” dedi.

EÜ HemÅŸirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Åženuzun Aykar, “Yüksek ÖÄŸretim Kurumu nezdinde 2013 yılında kurulan HemÅŸirelik EÄŸitim Programları DeÄŸerlendirme ve Akreditasyon DerneÄŸi «HEPDAK» tarafından akredite edilmek üzere ilk baÅŸvuruyu 09 Åžubat 2015 tarihinde yaptık ve 2016 yılında 2 yıllık süre ile akredite olduk. Fakültemiz, Doç. Dr. Gönül Özgür’ün baÅŸkanlığında devam eden Akreditasyon Komisyonunun ve Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gül Ertem ve Prof. Dr. AyÅŸegül Bilge’nin yoÄŸun ve kapsamlı kalite çalışmaları sonucunda HEPDAK tarafından ikinci defa 3 yıl süre ile 30 Eylül 2021 tarihine kadar akredite olmaya hak kazandı.    Fakültemizin, 1696 lisans öÄŸrencisi, 17 farklı yüksek lisans ve 8 farklı doktora programlarında eÄŸitim gören 412 öÄŸrencisi bulunuyor. Aynı zamanda güçlü bir akademik kadroya sahibiz” dedi.

Türkiye’de hemÅŸirelik eÄŸitiminin kalitesinin yükseltilmesini amaç edinen HemÅŸirelik EÄŸitim Programları DeÄŸerlendirme ve Akreditasyon DerneÄŸi (HEPDAK), çalışmalarında sürekli iyileÅŸtirme ve kalite felsefesi gereklerini yerine getirerek devam ettirme ve hemÅŸirelik eÄŸitiminin sürekli iyileÅŸtirilmesi ilkesini benimseyen bir dernek. HEPDAK, sürekli geliÅŸtirilen standartlar doÄŸrultusunda lisans ve lisansüstü hemÅŸirelik eÄŸitim programlarının deÄŸerlendirilmesi ve izlenmesi ile hemÅŸirelik biliminin, eÄŸitiminin, bakımının ve toplum saÄŸlığının geliÅŸiminde kalite saÄŸlamayı amaçlıyor.