Çerez Örnek
canlı destek
Prof. Dr. Budak, “Dünyada kompozit alanında ciddi bir rekabet var

    Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen “4. Uluslararası Kompozit Malzemeler Sempozyumu- KOMPEGE” baÅŸladı. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleÅŸtirilen sempozyumun açılışına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Pamuk, Sempozyum Düzenleme BaÅŸkanı Prof. Dr. Rasim Ä°pek, iÅŸ adamları, yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen katıldı.

    Sempozyumun açılışında konuÅŸan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu sempozyum kompozit materyaller alanında bir ilk. Dünyada kompozit alanında ciddi bir rekabet var. GeliÅŸen ve deÄŸiÅŸen teknolojiyle birlikte her türlü üretim alanında kullanılan malzemelerin deÄŸiÅŸtiÄŸini ve günün ÅŸartlarına uygun hale getirildiÄŸini gözlemliyoruz. Üreticiler günümüzde fiyat-performans oranı yüksek, daha dayanıklı ve aynı zamanda daha hafif, daha çevre dostu, daha estetik, dış etkenlere karşı daha güçlü; kısacası her anlamda verimi artıracak malzemelere yöneliyor. Tüm mühendisliklerin yanı sıra, fizik, kimya, biyoloji, tıp ve saÄŸlık bilim ve teknolojileri alanlarında da sıkça kullanılan, yüksek katma deÄŸerli ve ileri teknolojik malzemeler üretme biçimi olan kompozit teknolojisi, çok disiplinli bir alandır. Günümüzde, üstün nitelikli ve fonksiyonel malzemeler geliÅŸtirilebilmesinin en önemli yollarından birisi de kompozit bilimi ve teknolojisinin kullanılmasıdır” dedi.

    “Türkiye’nin geleceÄŸi sanayi-üniversite iÅŸbirliÄŸinde”   

    Sempozyum bilimselliÄŸin yanı sıra sanayi ve teknoloji boyutu ile de bir fark ve farkındalık yarattığını, üniversite sanayi iÅŸbirliÄŸine yeni bir vizyon sunduÄŸunu ifade eden Prof. Dr. Budak, “Türkiye’nin geleceÄŸinin sanayi-üniversite iÅŸbirliÄŸinde olduÄŸuna inanıyoruz. Üniversitemizde geliÅŸtirilen bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüÅŸtürülerek ticarileÅŸtirilmesi, üniversite-  sanayi kuruluÅŸları arasında iÅŸbirliklerinin oluÅŸturulması ve bölge sanayinin ihtiyaç duyduÄŸu bilgi ve teknolojinin üniversitemizde geliÅŸtirilmesine özel ehemmiyet gösteriyoruz.  “Üniversite-sanayi” iÅŸbirliÄŸini slogan olmaktan öteye taşımak için önemli adımlar attık.  Üniversitemiz bünyesinde alanlarında uzman akademisyenlerimiz ile birlikte Ä°zmir merkez ve periferideki organize sanayi bölgeleri ve meslek odalarına yaptığımız ziyaretlerde kente ve ülkeye fayda saÄŸlayabilecek olası ortak projeleri masaya yatırdık. Üniversitemizin ürettiÄŸi bilginin ve teknolojinin reel sektörle buluÅŸmasının Ä°zmir’in geliÅŸiminin temel dinamiÄŸi olacağına inanıyorum. Düzenlenen bu sempozyumun hem akademik hem de üretimsel olarak yarar saÄŸlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.

    Mühendslik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Pamuk yaptığı konuÅŸmada sempozyumun bütün katılımcılar için verimli olmasını diledi.  Sempozyum Düzenleme BaÅŸkanı Prof. Dr. Rasim Ä°pek ise  “Bu sempozyumun oluÅŸma sürecinde büyük katkısı olan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a manevi ve maddi katkıları için canı gönülden teÅŸekkür ederiz. Türkiye, Japonya, Almanya, Yunanistan, Polonya ve Ä°ran’dan alanında uzman akademisyenler sempozyumumuzda konuÅŸmacı olarak yer alıyor. Sempozyumumuza  400 ’e  yakın bildiri baÅŸvuruda bulunuldu ve 500’e yakın araÅŸtırmacı da sempozyumumuza  davetli olarak geldi. Sempozyumumuzda sponsor olan firmalara da teÅŸekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

 


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°