İtalya’da Ege Tıp’ın ayak sesleri

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Özer Makay, Avrupa’nın ilk kursu özelliÄŸini taşıyan “ 1. Transoral Thyroidectomy Cadaveric LAB Dissection Masterclass” isimli kursta eÄŸitmen olarak görev alan tek Türk bilim insanı oldu.

Ä°talya Messina Üniversitesi tarafından düzenlenen kursa Prof. Dr. Özer Makay’ın yanı sıra Prof. Dr. Gianlorenzo Dionigi, Prof. Dr Andrea Casaril ve Prof. Dr. Mario Testini eÄŸitmen olarak katıldılar.

Avrupa’nın kadavra üzerinde yapılan ilk kursuna eÄŸitmen olarak katılmaktan dolayı mutlu  olduÄŸunu ifade eden Prof. Dr. Makay, “Kursa; Ä°talya, Ä°rlanda, Ä°ran, Umman, Polonya ve ülkemizden toplam 20 kursiyer katıldı. Oldukça verimli ve kaliteli bir kurs dönemi geçirdik. Üniversitemi ve ülkemi uluslararası bir etkinlikte temsil ettiÄŸim için onur duyuyorum’’ diye konuÅŸtu.

Prof. Dr. Özer Makay’ın bazı ilkleri

Prof. Dr. Özer Makay; 2018 yılı içerisinde Gürci  stan ilk izsiz tiroid ameliyatını gerçekleÅŸtirdi.  Avrupa Endokrin Cerrahisi BirliÄŸinin Amsterdam’da düzenlediÄŸi kongrede ‘Ä°zsiz Tiroidektomi’ baÅŸlıklı bir konferans veren Makay, daha sonra da Hollanda’nın ilk izsiz tiroid ameliyatına eÄŸitmen olarak destek verdi. 2018 yılı başında ise Ä°talyan meslekdaşı Prof.Dr. Gianlorenzo Dionigi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalından Doç. Dr. Servet Çelik ile birlikte ‘Ä°zsiz Tiroidektomi’ ile ilgili dünyadaki ilk cerrahi atlasını yazmışlardı.