Ege Üniversitesi ile iş dünyası el ele

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, bilimin iş dünyası ile buluşması için kolları sıvadı. Egeli akademisyenlerle iş dünyasının önde gelen isimlerini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Budak, Egeli bilim insanlarının iş dünyasıyla ele ele verip topluma faydalı katma değeri yüksek ürünlerin daha çok geliştirebileceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Budak, tarımdan, turizme, teknolojiden iktisada pek çok alanda bilgi birikimlerini paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

Ege Üniversitesi Rektörü olduktan sonra hayata geçirdiği projelerin yanı sıra öğrenci, akademisyen ve idari personelle kurduğu gönül bağıyla dikkat çeken Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin bilgi birikimini toplum ve iş dünyasıyla paylaşmak için kolları sıvadı. İş dünyasının önde gelen isimleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla Egeli bilim insanlarını bir araya getiren Rektör Prof. Dr.  Budak, bu kapsamda İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Budak, Başkan Mutlu’ya her alanda desteğe hazır olduklarını söyledi.

“BİLGİ PAYLAŞIMI VE ÜRETİME AÇIĞIZ”

Torbalı Ticaret Odası (TTO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun’u da beraberindeki akademisyenlerle ziyaret eden Rektör Prof. Dr.  Budak, oda üyeleriyle de buluştu. Tarımdan, turizme, teknolojiden iktisada pek çok alanda bilgi birikimlerini paylaşmaya hazır olduklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Budak, “Ulusal ve uluslararası alanda bilimsel çalışmalara imza atan güçlü bir akademik kadromuz var. Üniversitemizin bilgi birikimini paylaşmak istiyoruz. Göreve geldiğim günden bu yana her alanda duvarları kaldırdım. Artık üniversitemizde huzur ve güven ortamı var. Bunun meyvelerini almaya başladık. Üniversite ile iş dünyasının el ele vererek neleri başarabileceğini çok iyi biliyoruz. Toplumumuza, kentimize, bölgemize ve ülkemize nasıl daha faydalı projeler üretebiliriz diye düşünürken iş dünyasından gelecek öneri ve taleplere, işbirliklerine açığız. Daha fazla katma değeri yüksek ürünler üretebilir, eğitimler vererek çiftçimizi bilinçlendirebiliriz” diye konuştu.

“YATIRIMLAR ARTIYOR”

Ticaret hacmi olarak üst sıralarda yer alan Torbalı’ya kişi ve kurumların yatırımlarını arttırdığını vurgulayan Başkan Olgun, ziyaretlerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Budak’a teşekkür etti. EÜ ve TTO arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi açından önemli bulunan ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Budak, Başkan Olgun ve beraberindekiler ilçedeki bir fabrikaya giderek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.