EÜ’de fiziki değişim ve dönüşümün ilk adımı atıldı

İzmir’de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. Ege Üniversitesinin fiziki değişim ve dönüşüme ihtiyaç duyduğunu belirten Rektör Budak, Bakan Kurum’a projelerini arz etti. Rektör Budak, “Kampüste binalarımız eski ve üniversitemiz deprem bölgesinde. Fiziki bir değişim ve dönüşüme ihtiyacımız var. Bakanımızdan da destek bulduk. Devletimizle işbirliği içinde üniversitemizin fiziki alt yapısının iyileştirmek istiyoruz. Bu işbirliğinin hem üniversitemize hem de kentimize güzellikler katacağına inanıyorum” diye konuştu.

İzmir’de bazı programlara katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ege Üniversitesini (EÜ) de ziyaret etti. Bornova’daki Rektörlük hizmet binasında Bakan Kurum’u, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üst yönetim, dekanlar ve akademisyenler karşıladı. Rektör Budak, EÜ’nün yerleşke planın bulunduğu maketten, Bakan Kurum’a, üniversiteyle ilgili bilgiler verdi.

Bilgilendirmenin ardından Bakan Kurum ve Rektör Budak Eski Senato Salonu’nda akademisyenlerle bir araya geldi. EÜ’nün fiziki yapısıyla ilgili verileri Bakan Kurum ile paylaşan Rektör Budak, üniversitenin fiziki ve alt yapısının değişim- dönüşümüne yönelik hazırlanan projeleri Bakan Kurum’a arz etti. Basına kapalı yapılan toplantının ardından Rektör Budak, Bakan Kurum ve beraberindekiler merkez yerleşke ve merkezi ameliyathanede incelemelerde bulundu.

“DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ DEVLETİMİZLE YAPMAK İSTİYORUZ”

Ziyaretle ilgili değerlendirme yapan Rektör Budak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Hafta sonu olmasına rağmen, üst yönetim, dekanlar ve akademisyenlerin de ziyarete katıldığına dikkat çeken Rektör Budak, “Üniversitemizi daha iyi noktalara taşımak istiyoruz. Bunun için de çok çalışmamız gerekiyor. Mesai kavramı gözetmeden gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışıyoruz. Bakanımızı üniversitemizde ağırladık. Yerleşkemizdeki binalarımızın durumuyla ilgili bilgiler verdik. Daha önce de binalarımızın durumuyla ilgili çalışmamızı yapıp ilgili bakanlığımıza yazımızı yazmıştık. Bazı binalarımız ve hastane binamız çok eski, deprem bölgesindeyiz, önlemimizi bir an önce almalıyız” dedi.

“YENİ BİR ATILIM YAPMAK İSTİYORUZ”

EÜ’nün çok kaliteli bir akademik kadroya sahip olduğunu söyleyen Rektör Budak, “Köklü ve donanımlı bir üniversiteyiz. Eğitim anlamında, araştırma üniversitesi olma anlamında yeni bir atılım yapmak istiyoruz. Bunun için de fiziki ve alt yapımızı, laboratuvarlarımızı iyi bir konuma getirmek istiyoruz. Projelerimizi Bakanımızla paylaştık ve kendisinden destek bulduk. Bakanımızın desteği doğrultusunda yol haritamızı belirleyeceğiz. Bakanlığımızla koordineli olarak projelerimizi hayata geçireceğiz. Ege Üniversitenin bir master plana ve değişim- dönüşüme ihtiyacı var, biz bunu bakanlığımızla yapmak istiyoruz. Devletimizle işbirliği içinde yapacağımız çalışmaların hem üniversitemize hem de İzmir’e güzel bir proje olacağını düşünüyorum” diye konuştu