Ege Üniversitesi Hakkında

Kökleri neolitik döneme dayanan 8500 yıllık İzmir, dünyanın zengin tarihi güzelliklerine sahip nadir şehirlerinden biri olup, "Smyrna" olan eski adını bir Amazon kraliçesinden almıştır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış İzmir; Dünyanın yedi harikasından biri olan Ardemisio-Efesos, Romalılardan kalma Agora, Guinness Rekorlar Kitabı nda yerini almış bilinen en eski köprü ve daha birçok tarihi izi bünyesinde barındırmaktadır.

16. yüzyıldan itibaren bir liman kenti olarak dünya ve Akdeniz ticaretinde önemli yer edinen İzmir, ekonomik canlılığı ile İstanbul'dan sonra sanayinin en yoğun olduğu il konumundadır. Serbest Bölgesi, uluslararası fuarları, organize sanayi bölgeleri ve büyük limanı ile İzmir'de iç ve dış ticaret oldukça gelişmiştir. Türkiye'nin üçüncü büyük ili olan İzmir, Ege Bölgesi'nin endüstri turizm ve kültür merkezidir.

İzmir'de eğitim ve kültürün odak noktasında ise, yarım asırlık köklü geçmişiyle Ege Üniversitesi yer almaktadır.

Üniversite İzmir'in en büyük ilçelerinden Bornova'da kurulmuştur. Bornova'daki kampüs 3.450 dekar alanı ile eğitim, kültür, spor ve sosyal hizmetleri amaçlarıyla kullanılan binalardan oluşmaktadır.

Üniversite kampüsünde, en son teknoloji ile donatılmış modern bir kütüphane ile açık ve kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, futbol, basketbol, mini-futbol, tenis kortları gibi spor tesisleri, sergi salonu ve 729 kişilik kapasiteyle Prof. Dr. Yusuf VARDAR - MÖTBE - Kültür Merkezi, büyük bir kısmı hizmete açılmış ve öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Öğrenci Köyü,  ayrıca kafeteryalar, öğrenci çarşısı, hipermarketi personel ve öğrenciler için lokalleri ve konukevi mevcuttur. Ayrıca kampüs içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Kız Yurdu da hizmet vermektedir.

Ege Üniversitesinin Ankara, İstanbul, İzmir kavşağında olması nedeniyle şehirler arası ulaşımı sorunsuz yaşayan kampüsümüze, Büyükşehir Belediyesinin devamlı otobüs servislerinin yanı sıra Aliağa – Cumaovası – Fahrettin Altay – Evka 3 hattında hizmet veren metro ile de İzmir'in her tarafından ulaşım oldukça kolaydır.

EÜ Rektörlüğü ve Üniversitenin Kampüs dışında yer alan Bornova'daki çeşitli birimlerinin yanı sıra, Konak'ta Atatürk Kültür Merkezi, Çeşme ve Ödemiş'te yüksek okulları, Tire, Bergama, Bayındır, Ödemiş, Aliağa ve Urla'da meslek yüksek okulları, Urla, Menemen, Mordoğan, Çiğli, Özdere'de uygulama ve eğitim merkezleri, Çeşme'de Ege Üniversitesi Çeşme Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, Kurudağ da Rasathanesi vardir. Bu tesislere ek olarak İzmir Özdere'de hem öğrencileri hem personelin faydalandığı Yaz Kampı bulunmaktadır. Bu olanaklarla Ege Üniversitesi eğitim, bilim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda hem öğrencilere hem de topluma hizmet vermektedir.

Ege Üniversitesi; Egeli olmanın ayrıcalığını ve gururunu yaşam boyu taşıyarak, modern çağın gerektirdiği bilgiyi yaşamla bütünleştirmek ve her türlü bilimsel, kültürel ve sosyal yeniliğe açık birey olarak yetişmek isteyenlerin ilk seçimlerindendir.