Ege Üniversitesi ve Ankara bütünleşti

Ankara’da temaslarda bulunan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve bakanlarla görüÅŸtü. Ege Üniversitesindeki faaliyetlerle ve akademisyenlerin geliÅŸtirdiÄŸi projelerle ilgili görüÅŸmelerde bulunduÄŸuna dikkat çeken Rektör Budak, “Üniversitemizin deÄŸerli akademisyenlerinin geliÅŸtirdiÄŸi projelerle TÜBÄ°TAK’tan aldıkları destek bir önceki yıla göre 2 kat arttı. AraÅŸtırma üniversitesi hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. BaÅŸta CumhurbaÅŸkanımız olmak üzere görüÅŸmede bulunduÄŸum bakanlarımıza üniversitemize desteklerinden dolayı teÅŸekkür ediyorum. Ege Üniversitesi Ankara ile bütünleÅŸti” dedi.

Ege Üniversitesi(EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile görüÅŸen Rektör Budak, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a EÜ’deki çalışmalara iliÅŸkin bilgi arz etti. EÜ’nün uluslararasılaÅŸma ve araÅŸtırma üniversitesi olma hedeflerine emin adımlarla ilerlediÄŸini dile getiren Rektör Budak, “Akademisyenlerimizin geliÅŸtirdiÄŸi projelerin TÜBÄ°TAK- ARDEB’ten aldığı destek bir önceki yıla göre 2 katına çıktı. Bu artış deÄŸerli akademisyenlerimizin proje sayılarının artması sonucu oldu. Projelerin aldığı destek 50 milyon 759 bin TL’ye çıktı. Bu üniversitemiz açısından önemli bir baÅŸarı. Ege Üniversitesi ailesi, araÅŸtırma üniversitesi hedefine ulaÅŸmak için var gücüyle çalışıyor. CumhurbaÅŸkanımıza hedeflerimiz ve çalışmalarımızla ilgili bilgi verme ÅŸansı buldum. CumhurbaÅŸkanımıza ilgi ve desteklerinden dolayı teÅŸekkür ediyorum. Åžahsıma ve üniversitemize olan güveni motivasyonumuzu arttırıyor” diye konuÅŸtu.

BAKANLARLA PROJELERÄ° DEÄžERLENDÄ°RDÄ°

Rektör Budak Ankara’daki temaslarında, CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KasapoÄŸlu, UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak ile de görüÅŸtü. Ege Üniversitesi olarak devletin kalkınma öncelikli alanlarına yönelik projeler ürettiklerini ve bu projeleri bakanlıklarla paylaÅŸtıklarını söyleyen Rektör Budak, “GörüÅŸmelerimde, üniversitemizin uluslararasılaÅŸma ve araÅŸtırma üniversitesi olma çabalarını aktardım. ÖÄŸretim elemanlarımızın geliÅŸtirdiÄŸi ve ilgili bakanlıklarımıza sunduÄŸumuz projelerimizle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulunduk. Çalışmalarımızı bakanlarımıza aktarma ÅŸansı buldum. Akademik faaliyetleriyle ataÄŸa geçen Ege Üniversitesi Ankara ile bütünleÅŸmiÅŸ durumda. Gördüm ki Ankara da üniversitemizi yakından takip ediyor bu da memnuniyet verici, yeni projelerle ilgili görüÅŸmelerimiz de oldu” dedi.

TARIM ÅžURASINDA GÖREV

Üniversite Hastaneleri BirliÄŸindeki görevinin devam ettiÄŸini hatırlatan Rektör Budak, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin, bakanlık tarafından düzenlenecek Türkiye Tarım Åžurası’nda görev verdiÄŸini kaydetti. Rektör Budak, “Ülkemizin tarım politikalarına, çiftçimizle, sanayicimizle ve akademisyenlerimizle güçlü birliÄŸi yaparak ne gibi katkılarda bulunabileceÄŸimizi deÄŸerlendireceÄŸimiz ÅŸurada ziraatçı bir Rektör olarak bilgi birikimimizle yer alacağız” diye konuÅŸtu.

Rektör Budak, Türkiye Büyük Millet Meclisi BaÅŸkanı Mustafa Åžentop’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunup Türk Parlamenterler BirliÄŸi Genel BaÅŸkanı Nevzat Pakdil ile de bir araya geldi.