Egeli genç girişimcilerin TÜBİTAK BiGG başarısı

Türkiye genel baÅŸarı ortalaması yüzde 26 iken BÄ°GG-Ege Üniversitesi giriÅŸimcileri  yüzde 50’lik bir oran ile desteklendi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu–TÜBÄ°TAK- Bireysel Genç GiriÅŸim “BiGG” 2018 yılı 2. çaÄŸrısının sonuçları belli oldu. Ege Üniversitesi TÜBÄ°TAK BiGG 2018 yılı 2. döneminde gönderdiÄŸi 14 giriÅŸimciden 7’si destek aldı. Türkiye geneli baÅŸarı oranı yüzde 26 olurken, Ege Üniversitesinin baÅŸarısı yüzde 50’de yer aldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Ege Üniversitesi, bilgiyi sanayi ile buluÅŸturmaya,  ticarileÅŸtirmeye ve yüksek teknoloji odaklı iÅŸ fikirlerinin peÅŸinden giden genç giriÅŸimcilerin yayında olmaya devam ediyor. Üniversitemiz giriÅŸimcilik ekibi TÜBÄ°TAK BÄ°GG sürecinde yoÄŸun bir ÅŸekilde çalışarak önemli bir baÅŸarıya imza attı. Türkiye genel baÅŸarı ortalaması yüzde 26 iken BÄ°GG-Ege giriÅŸimcileri yüzde 50’lik bir oran ile desteklendi” dedi.

TÜBÄ°TAK, Bireysel Genç GiriÅŸim “BÄ°GG” programı ile genç ve yenilikçi giriÅŸimci adaylarının hayallerini gerçekleÅŸtirmeye devam ediyor. TÜBÄ°TAK, Bireysel Genç GiriÅŸim “BÄ°GG” programı ile giriÅŸimcilerin firmalarını kurmaları sonrası 200 bin TL’ye kadar sermaye desteÄŸi veriliyor. TÜBÄ°TAK BiGG 2018 yılı 2. döneminde Ege Üniversitesi tarafından gönderilen 14 giriÅŸimciden 7’sinin desteklendiÄŸini ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Ege Üniversitesi bilgiyi sanayi ile buluÅŸturmaya,  ticarileÅŸtirmeye ve yüksek teknoloji odaklı iÅŸ fikirlerinin peÅŸinden giden genç giriÅŸimcilerin yayında olmaya devam ediyor. EÜ EBÄ°LTEM-TTO ve Teknopark giriÅŸimcilik ekibimiz, TÜBÄ°TAK BÄ°GG sürecinde yoÄŸun bir ÅŸekilde çalışarak önemli bir baÅŸarıya imza attı. Türkiye genel baÅŸarı ortalaması yüzde 26 iken BÄ°GG-Ege giriÅŸimcileri yüzde 50’lik bir oran ile desteklendi. Üniversitemize güvenerek bizimle birlikte yola çıkan tüm ekiplere baÅŸarılar diliyorum. Bir sonraki baÅŸvurunun 10 Haziran’da yapılacağını hatırlatarak, genç giriÅŸimci adaylarının kaçırmamalarını öneririm. Süreç boyunca emeÄŸi geçen tüm giriÅŸim takımlarını ve giriÅŸimcilik ekosistemi partnerlerini tebrik ediyorum” diye konuÅŸtu.

DesteÄŸi almaya hak kazanan giriÅŸimciler Mayıs ve Haziran aylarında ÅŸirketlerini kurmaları sonucu TÜBÄ°TAK’la sözleÅŸme imzalayarak, 1 Temmuz 2019 tarihinde iÅŸ planlarını gerçekleÅŸtirmek için çalışmalarına baÅŸlayacak.