Egelilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sürpriz karşılama

AK Parti Ä°zmir Ä°l TeÅŸkilatı’nın 6. OlaÄŸan Kongresi’ne katılmak üzere Ä°zmir’e gelen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı havalimanında, Ege Üniversitesi (EÜ) ailesini temsilen 382 akademik ve idari personel karşıladı. Makam aracını durdurup Egelilerin yanına gelen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, gruptakilerle bir süre sohbet etti. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “üniversitemizin temel alt yapısına iliÅŸkin çalışmalarımızı ve taleplerimizi CumhurbaÅŸkanımıza ilettik” diye konuÅŸtu.

Ä°zmir’e gelen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı, Adnan Menderes Havalimanı’nda, Ege Üniversiteliler sürpriz karşılama yaptı. Ege Üniversitesi ailesini temsilen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak liderliÄŸinde, 382 akademik ve idari personeli gören CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, makam aracını durdurup Egelilerin yanına gitti. Burada CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a Rektör Budak çiçek takdim etti. Rektör Budak’la görüÅŸtüÄŸünü ve üniversiteyle ilgili taleplerin kendisine iletildiÄŸini kaydeden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, gerekenin yapılacağını söyledi. Daha sonra Egelilerle fotoÄŸraf çektiren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan kongrenin yapılacağı salona geçti.

“ÜNÄ°VERSÄ°TEMÄ°Z Ä°ÇÄ°N TARÄ°HÄ° BÄ°R GÜN”
Akademik ve idari personelin yoÄŸun katılımı nedeniyle kendilerine teÅŸekkür eden Rektör Budak, “Bugün Ege Üniversitesi için tarihi bir gün. Bunu üniversitemiz için yaptık. Fakülte binalarından hastanemizin deÄŸiÅŸim dönüÅŸümüne kadar birçok konuyu Sayın CumhurbaÅŸkanımızla konuÅŸma fırsatı bulduk. Devlet üniversitesi olarak devletimizin ve milletimizin başı – cumhuru CumhurbaÅŸkanımıza taleplerimizi ilettik. Üniversitemizin temel alt yapısına iliÅŸkin çalışmalarımızı, projelerimizi anlattık. Bu projeler, devletimizin desteÄŸi olmadan yapılamaz. Sayın CumhurbaÅŸkanımız da destek olacağını kaydetti” dedi.