Çerez Örnek
Egeli sosyal bilimciler, projeleri ile geleceğe ışık tutuyorlar

Ege Üniversitesinde; sosyal ve beÅŸeri bilimler alanında çalışmalar yürüten akademisyenler, projeleri ile geleceÄŸe ışık tutuyorlar. Ege Üniversitesinde oluÅŸturulan bilim iklimi meyvelerini vermeye baÅŸladı. Temel bilimlerden saÄŸlık bilimlerine, sosyal bilimlerden fen bilimlerine, eÄŸitim bilimlerinden nükleer bilimlere, güneÅŸ enerjisinden ilaç bilimlerine,  spor bilimlerinden bilgisayar ve biliÅŸim teknolojilerine pek çok alanda en geliÅŸmiÅŸ bölümleri bünyesinde bulunduran Ege Üniversitesinde; son bir yıl içerinde 223 bilimsel proje, 168 ulusal ve uluslararası ödül,  3928 bilimsel yayın, 37 patent ve faydalı model gerçekleÅŸtirildi.

Ege Üniversitesi Akademik Veri Yönetim Sisteminden alınan bilgilere göre Ege Üniversitesi; sosyal ve beÅŸeri bilimler alanında yapılan “Bilimsel Yayınlar” kategorisinde önceki yıllara nazaran büyük bir ilerleme kaydetti. Edebiyat, Ä°letiÅŸim, Spor Bilimleri ve EÄŸitim fakülteleri ile Sosyal Bilimler Enstitüsü akademisyenleri yaptıkları çalışmalarla büyük bir fark yarattı. Ayrıca, Nükleer Bilimler Enstitüsü ve Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü ile meslek yüksekokullarında da önemli bir ivme yakalandı.

Ege Üniversitesi’nin tüm akademik birimlerinde bilimin bir kültüre dönüÅŸmesi için yoÄŸun gayret gösteren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  yükseköÄŸretim kurumları içinde bir zoru baÅŸararak, Ege Üniversitesi’nde bilim iklimini oluÅŸturma adına önemli adımlar attı.

 

“Sürdürülebilir Örnek Bir Model Üniversite” iklimini sosyal kültür yaÅŸamı haline getirmek için birçok uygulamaya öncü olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitelerin varlık nedeni bilim üretmek ve bilim insanları yetiÅŸtirmektir. Ege Üniversitesi, Ä°zmir’imizle bütünleÅŸmiÅŸ, adını kurulduÄŸu bölgeden alan bir üniversitedir. Ä°zmir’in ve Ege’nin dokusuna nüfuz ederek, toplumla iç içe olan bir yükseköÄŸretim kurumudur. Üniversitemiz, bilgiyi, toplumumuzla buluÅŸturan önemli bir konuma sahiptir. Ege Üniversitesinin eÄŸitim alt yapısını güçlendirerek, eÄŸitim kalitesini artırma ve toplumla buluÅŸma noktasında büyük mesafe aldık. Bilim üreten bir üniversite iklimi oluÅŸturduk. Bilimsel AraÅŸtırma Projeleri Desteklerini yeniden yapılandırarak çeÅŸitlendirdik.  BAPSÄ°S ve AVESÄ°S’i devreye sokarak proje süreçlerini çok daha ÅŸeffaf ve hızlı bir hale getirerek, disiplinler arası bir network ağını da faaliyete geçirdik. Göreve geldiÄŸimiz günden bu yana akademisyenlerin öncelikle talep ettikleri SPSS programını satın aldık. Akademik TeÅŸvik ödemelerine iliÅŸkin, baÅŸvuru, deÄŸerlendirme ve ilan süreçlerinin yürütüleceÄŸi, YÖKSÄ°S ve AVESÄ°S’le uyumlu “Akademik TeÅŸvik ÖdeneÄŸi Süreç Yönetim Sistemi”ni  hizmete açtık. Ege Üniversitesi ÖÄŸretim ÜyeliÄŸine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi’ni yenileyerek uygulamaya koyduk. Üniversitemiz, öÄŸretim elemanı, öÄŸrenci ve idari personelimizin yabancı dil eÄŸitimini desteklemek amacıyla, 30 ayrı dil eÄŸitimi içeren Rosetta Stone dil eÄŸitim aracına abone olduk. Åžimdi meyvelerini alma zamanı. Tıp, mühendislik ve temel bilimler alanında pek çok projeyi bilim dünyasına kazandıran üniversitemiz akademisyenleri, ÅŸimdi de sosyal ve beÅŸeri bilimler alanında gerçekleÅŸtirdikleri projeler ile dikkat çekmeye devam ediyor. Sosyal ve beÅŸeri bilimler alanında görev yapan akademisyenlerimiz yaptığı araÅŸtırmalarla ülkemizin ve bölgemizin geleceÄŸine ışık tutuyorlar” dedi.


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°