2017-2018 BAHAR DÖNEMİ 100-2000 YÖK DOKTORA BURSU KONTENJAN VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAPSAMINDA

2017/2018 EĞİTÄ°M ÖÄžRETÄ°M YILI BAHAR YARIYILINDA

AÅžAÄžIDA BELÄ°RTÄ°LEN ALANLARDA DOKTORA ÖÄžRENCÄ°SÄ° ALINACAKTIR.

Başvurusu Yapılan Alt Alan

Kontenjan

Enstitü

Metabolizma ve Kronik Hastalıklar (obezite, diyabet ve ateroskleroz)

Psikoloji

DoÄŸal ve Bitkisel Ürünler, Kozmetik Ürünler

Gıda GüvenliÄŸi ve Gıda Güvencesi

Biyoenformatik

SaÄŸlık Bilimleri Enstitüsü

Yenilenebilir Enerji Kaynakları / Teknolojileri (GüneÅŸ Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal, Hidrogüç)

Göç Çalışmaları

Moleküler Farmakoloji ve Ä°laç AraÅŸtırmaları

Biyomalzeme ve Doku MühendisliÄŸi

Organik Tarım

Fen Bilimleri Enstitüsü

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında yukarıda listelenen alanlar için belirtilen sayıda doktora öÄŸrencisi alınacaktır. Bu kapsamda eÄŸitimine devam eden doktora öÄŸrencilerine azami 4 yıl boyunca yılda 12 ay boyunca YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığınca belirtilen miktarda burs ödemesi yapılacaktır. Belirtilen burslardan Doktora ders aÅŸamasında olan öÄŸrencilerimiz de faydalanabilecektir.

Burs alacak öÄŸrencilerin eÄŸitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmektedir. Kayıt donduran öÄŸrencilere bu süre zarfında burs ödemesi yapılmamaktadır. Ancak bu süre mücbir sebeplerle kayıt donduran öÄŸrencilerin bursluluk sürelerine eklenir. Adayların bu bursun yanı sıra öÄŸrenim gördükleri süre içinde halen almakta oldukları veya ileride alacakları diÄŸer burslar ve öÄŸrenim kredileri de bu bursa ek olarak devam edecektir.

Detayları YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığının http://www.yok.gov.tr/documents/10279/30090820/Usul_ve_Esaslar.pdf sayfasında açıklanan 100/2000 YÖK Doktora Bursu için baÅŸvuruda bulunmak isteyen adayların Ege Üniversitesi 100/2000 Doktora BaÅŸvuru Formunu doldurduktan sonra 25.01.2018- 05.02.2018 tarihleri arasında gerekli belgeleri ilgili Enstitülerin (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve SaÄŸlık Bilimleri Enstitüsü) ilgili Enstitüsü ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri birimine elden teslim ederek baÅŸvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

BaÅŸvuru evraklarını 05.02.2018 saat: 17:00’ ye kadar ilgili Enstitü (Fen Bilimleri /SaÄŸlık Bilimleri/Sosyal Bilimler Enstitüsü) öÄŸrenci iÅŸleri birimine teslim etmeyen adayların baÅŸvuruları geçersiz sayılacaktır.

SINAV VE/VEYA MÜLAKAT TARÄ°HLERÄ° DAHA SONRA WEB SAYFALARINDAN Ä°LAN EDÄ°LECEKTÄ°R.

Kazanan öÄŸrencilerin ilanı 12.02.2018  tarihinde ilgili Enstitü (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve SaÄŸlık Bilimleri Enstitüsü) web sayfasında ilan edilecektir.

Burslarla ilgili detaylı bilgi yukarıdaki linkte bulunan usul ve esaslarda verilmektedir

Kesin Kayıt Tarihleri:

Asıl listeden kayıt hakkı kazananlar:    13 – 14 Åžubat 2018

Yedek listeden kayıt hakkı kazananlar:    15 Åžubat  2018

Kayıtlar Ege Üniversitesi ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığı’nca yapılacaktır.

BAÅžVURU KOÅžULLARI:

• T.C. vatandaşı olmak.
  • SaÄŸlık Bilimleri, Fen veya Mühendislik, Sosyal, BeÅŸeri ve Ä°dari Bilimler alanlarında yüksek lisans (BütünleÅŸik doktora için lisans)derecesine sahip olmak.
  • Lisansüstü EÄŸitim ve ÖÄŸretim YönetmeliÄŸinin ve baÅŸvuru yapılacak programın baÅŸvuru ve kabul ÅŸartlarını taşıyor olmak.

- Kamu Kurum ve KuruluÅŸlarının kadro ve pozisyonları ile Devlet veya Vakıf YükseköÄŸretim Kurumlarının öÄŸretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak.

- Halen devlet yükseköÄŸretim kurumunda doktora eÄŸitimine devam ediyorsa tez aÅŸamasına geçmemiÅŸ olmak

BAÅžVURU Ä°ÇÄ°N GEREKLÄ° BELGELER:

• Ege Üniversitesi 100/2000 Doktora BaÅŸvuru Formu için tıklayınız.
  • ALES Sonuç Belgesi:
  • Doktora programı için ALES sayısal puan türünden en az 60 puan (Son 5 yıl içinde),
  • BütünleÅŸik Doktora programı için Fen ve SaÄŸlık Bilimleri Enstitüleri için ALES sayısal puan, Sosyal Bilimler Enstitüleri programları için ise ALES EÅŸit Ağırlıklı ve Sözel  türünden en az 80 puan (Son 5 yıl içinde) alınması koÅŸulu aranır.
  • Ä°ngilizce Yeterlik Belgesi;
  • Türkçe EÄŸitim Yapan Programlar için YÖKDÄ°L sınavı veya YDS’den en az 55 puan (Son 5 yıl içinde),
  • Tamamen Ä°ngilizce EÄŸitim Yapan Programlar için YÖKDÄ°L sınavı veya YDS’den en az 70 puan (Son 5 yıl içinde) veya eÅŸdeÄŸerliÄŸi kabul edilen sınavların herhangi birinden bu puanlar muadili bir puan  (ilgili sınavın geçerlik süresi içinde) alınmış olmalı.
  • BütünleÅŸik doktora programına baÅŸvuracak adaylar için Lisans (Aslı ve fotokopisi) veya resmi onaylı mezuniyet belgesi örneÄŸi
  • Doktora programına baÅŸvuracak adaylar için Resmi Onaylı Lisans ve Yüksek Lisans Transkripti
  • BütünleÅŸik doktora programına baÅŸvuracak adaylar için Resmi Onaylı Lisans Transkripti (BütünleÅŸik doktora programına baÅŸvuracak adayların, lisans mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden 3 veya es deÄŸeri bir not olması gerekir.)
  • Halen doktora eÄŸitimine devam eden öÄŸrenciler için öÄŸrenci belgesi ve doktora Transkripti
  • FotoÄŸraflı nüfus cüzdanı örneÄŸi (TC Kimlik no belirtir)
  • Kısa özgeçmiÅŸ ve var ise yayınlarının bir listesi
  • Ä°lgili alanda doktora yapma amaç ve hedefini açıklayan bir yazı